Istoric

 

 

4 septembrie 1997 consideram momentul de debut al activitatii care in scurt timp a capatat denumirea comercial-publicitara "Soft Consulting". Practic este momentul primei vanzari-implementari de software economic, beneficiarul fiind o doamna contabila din localitatea Huedin, judetul Cluj.

 

Anii 1998-1999 activitatea functioneaza pe o autorizatie de PF Hám Péter, avand la baza distributia mai multor aplicatii financiar-contabile: Neomanager, Hamorsoft, CompAs, IM Soft, Alfasoft sau Manager 2.0.

 

In vara anului 1999 incepe distributia sistemului WinMENTOR, o aplicatie aflata si ea la debut de cariera. O prima participare la expozitia de informatica organizata la Cluj-Napoca de Expo Transilvania SA aduce succesul comercial a mai multor contracte incheiate, impune formarea unei echipe de consultanta.

 

Activitatea crescuta capata forma juridica a unei societati comerciale, Sc Economic Soft Consulting SRL in anul 2000, iar in privinta sistemelor informatice alegerea beneficiarilor cade din ce in ce mai des pe aplicatia WinMENTOR, in defavoarea distributiei altor sisteme ca Procont, Capital, Neomanager, CompAs, Platphorma, Ciel, WizCount, precum si o serie de alte aplicatii distribuite "la alegerea clientului" la ora respectiva.

 

Performantele bune in privinta distributiei WinMENTOR in anii 2000-2003 situeaza Soft Consulting in topul distribuitorilor acestui sistem la nivel national, aplicatia implementandu-se pentru prima oara pe retele mari de calculatoare la Sc Fundy SRL (actuala Perfetti Van Melle SRL) in anul 2000, urmand ca in 2002 sa se implementeze WinMENTOR la grupul Profi Center pe 100 de statii de lucru din tara.

 

Colaborarile externe isi au originea in anul 1999, iar in 2003 ia fiinta Sc Soft Consulting West Team SRL din Arad, primul centru de implementare zonal al grupului. Preocuparile continue de extindere duc la infiintarea a doua alte centre de implementare in anii urmatori, in 2004 la Bucuresti, Sc N'Solutions Soft Consulting SRL, iar in 2005 la Miercurea Ciuc, Sc Soft Consulting Centre SRL.

 

Preocuparile de consolidare a activitatii de intretinere (service) din anii 2006-2007 fac ca astazi societatea sa fie cunoscuta dupa serviciile de specialitate calitativ ridicate. In acest scop in 2006 se elaboreaza o varianta flexibila de abonament cu beneficiarul, care prin transparenta si corectitudinea calculatiei contravalorii serviciilor prestate incepe sa prinda viata in randul beneficiarilor.

 

Activitatea de consultanta in anii 2002-2007 intermediaza cateva licente de SAP, Navision (Microsoft Dynamics NAV), Ancora sau Charisma si implementeaza sistemul As2000 la cativa beneficiari.

 

In 2007 se infiinteaza Sc Soft Consulting Solutions SRL la Cluj-Napoca, societate care preia activitatea de implementare si intretinere a grupului. Serviciile, din cauza conexiunilor de internet tot mai fiabile incep sa se mute de la sediul beneficiarilor pe suportul on-line prin internet, astfel de la sfarsitul anului 2008 societatea inchiriaza aplicatia NTR Support pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite.

 

In 1 martie 2009 se lanseaza www.service-winmentor.ro, cel mai complet portal din tara dedicat aplicatiei WinMENTOR, un site de lucru actualizat in permanenta, orientat spre buna informare a clientului. Portalul promoveaza cu succes atat serviciile firmei cat si serviciile de dezvoltare la comanda (aplicatii "add-on").

 

Activitatea comerciala coloreaza paleta aplicatiilor distribuite prin solutii de SFA pentru agenti, aplicatii legislative, business intelligence, solutii avantajoase pentru segmentul Horeca si facturarea utilitatilor, iar in 1 martie 2010 se lanseaza noua pagina oficiala a firmei, www.softconsulting.ro.