Analiza dinamică a datelor

 http://softconsulting.cluj.astral.ro/public/solutii/WinMENTOR/Aplicatii/Hypan/Oferta_Hyper_Analyzer.pdf

 prezentare si oferta pret (~ 80kB) 

Proiectant: LogBis Iasi / Antwerpen

Web: www.logbis.com

 

"Activand in domeniul IT m-am confruntat in permanenta cu necesitatea stabilirii unui compromis intre bugete si rezultate. Am fost, de asemenea, martorul aparitiei si dezvoltarii acestui relativ nou domeniu IT numit Business Intelligence care a fost rapid confiscat de marii jucatori de pe piata. Am avut, de asemenea, posibilitatea testarii aproape a tuturor acestor aplicatii cel putine din doua perspective: a valorii de utilizare si a costului de implementare. Concluzia mea a fost: cu cat o aplicatie este mai buna, cu atat este mai scumpa si tinde sa devina mai complexa cu fiecare noua versiune. Elementele simple au devenit treptat complexe, infrastructura IT a trebuit sa se acomodeze cererilor crescande pentru integrare."

Daniel Zvinca - Logbis

 

 

Hyper Analyzer este raspunsul LogBis pentru piata actuala de BA (business analysis). Utilizare simpla, fara modificari ale infrastructurii IT, fara cereri hardware speciale. Surse multiple intr-o singura analiza, posibilitati avansate de scriptare, automatizare circulatiei de date si informatii, manipulare via SQL sau baze de date de tip warehouse sunt argumentele noastre.

 

 

Hyper Analyzer se conecteaza prin ODBC sau ADO la aproape orice baza de date folosind sintaxa standard ANSI SQL. Aceasta conexiune este necesara doar o singura data, datele neprelucrate putand fi salvate ca si fisiere care pot fi incarcate apoi in cateva secunde. Fisierele sunt extrem de eficient comprimate, 1 milion de inregistrari cu circa 50 de coloane putand fi stocate intr-un fisier sub 5 MB. Aceste fisiere pot fi salvate pe file servere respectand securitatea definita deja in companie sau pot fi transmise via e-mail, http, ftp sau orice alt protocol de transport de fisiere.
 

 

Analizele sunt organizate intr-o structura ierarhica numita Mind Path (in traducere aproximativa mod de gandire) si pot fi salvate impreuna cu datele sau separat. Fiecare analiza dureaza cateva secunde pentru ca datele sunt stocate in memoria RAM intr-un format comprimat special, eliminand necesitatea precalcularii cuburilor de analiza. Aceasta abordare ofera un inalt grad de flexibilitate pentru analisti, consultanti si profesionisti IT pentru a integra Hyper Analyzer in infrastructura oricarei companii.

 

Fiecare afacere are un mod propriu de a se evalua. Insa din punct de vedere financiar o serie de indicatori sunt standard. Prin colectarea tuturor tranzactiilor financiare se creeaza un mediu de analiza perfect pentru analistii financiari care pot particulariza apoi analizele pentru fiecare tip de afacere. Hyper Analyzer are posibilitatea de a colecta toate tranzactiile pe mai multi ani si poate face estimari robuste de inalt nivel.
 

 

Prin elementele de inters pentru analizele financiare surprinse in analiza standard se regasesc: Cifra de afaceri, Productia vanduta, Veniturile din vanzare marfa, Productia imobilizata, Veniturile din exploatare, Cheltuielile cu materia prima si consumabile, Cheltuiele cu apa si energia, Cheltuieli cu personalul, Cheltuieli su salariile, Cheltieli cu asigurarile si protectie sociala, Cheltuielile cu tichetele de masa, Cheltuieli din exploatare, Cheltuieli cu lucrul la terti, Cheltuieli cu impozite si taxe, Venituri financiare, Cheltuieli financiare, Venit total, Cheltuieli totale, Rezultatul din exploatare, Rezultatul financiar, Rezultatul brut, Rezultatul net. Acestea sunt rezultatul unor formule de calcul simple bazate pe denumirile conturilor si tipul tranzactiei (credit/debit).
 

 

Analize mult mai laborioase pot fi facute, in functie de tipul afacerii calculand indicatori de genul: Acoperirea dobanzii, Capacitatea de autofinantare, Capitalizarea bursiera, Capitalul de lucru net, Capitaluri permanente, Cash-flow de gestiune, Cash-flow disponibil si orice alt indicator considerat util de catre analistii financiari pentru un anumit tip de afacere. Daca pentru analiza tranzactiilor, generarea unui set de date demo nu a fost o problema, pentru analizele financiare situatia e diferita, foarte multe informatii legate de documente neputand fi generate automat.

 

  download HyperAnalyzer sharware (~46 MB)
 

Alte informatii despre acest sistem gasiti pe site-ul: