Curs manager de proiect

(cod COR: 241919)

 

Tip curs: de specializare

Loc de desfasurare: Cluj-Napoca, str. Deva nr.1-7

Durata: 1 luna

 

Descriere

 

Competentele managerului de proiect se aplica la toate sectoarele social-economice, in care activitatile se concep si se deruleaza pe baza unor proiecte de diferite marimi si complexitati, indiferent de sursa de finantare, beneficiar, sau organizatia care implementeaza proiectul (proiecte de dezvoltare organizationala sau locala, finantate din fonduri proprii, guvernamentale, comunitare/internationale, de tip fonduri structurale, Leonardo da Vinci, Erasmus, programe-cadru de cercetare-dezvoltare).


Managerul de proiect indeplineste functiile ce ilustreaza intregul proces de management de proiect, respectiv : autorizarea si delegarea ; stabilirea echipei proiectului ; identificarea factorilor interesati de proiect ; stabilirea planului proiectului ; stabilirea sarcinilor de realizat ; elaborarea structurii proiectului, pe activitati; stabilirea rolurilor si responsabilitatilor in carul echipei de proiect; elaborarea unui plan de lucru pentru fiecare sarcina de realizat; alcatuirea graficului de derulare a proiectului, stabilirea resurselor necesare, a costurilor si identificarea si inregistrarea riscurilor; contractarea serviciilor, bunurilor si/sau lucrarilor necesare in desfasurarea proiectului; comunicarea planului proiectului si obtinerea aprobarii din partea factorilor interesati; pregatirea unui buget pentru finantarea proiectului; asigurarea de rezerve si eliberarea de fonduri; pregatirea lucrarilor pentru incepere, intrerupere, sau continuare; monitorizarea progresului proiectului; analizarea si comunicarea rezultatelor; negocierea schimbarilor, indiferent de sursa acestora; modificarea planurilor (atat fizic, cat si financiar).


Competenţe dobândite la finalizarea cursului.

 

1. Stabilirea scopului proiectului
2. Stabilirea cerintelor de management integrat a proiectului
3. Planificarea activitatilor si jaloanelor proiectului
4. Gestiunea utilizarii costurilor si a resurselor operationale pentru proiect
5. Realizarea procedurilor de achizitii pentru proiect
6. Managementul riscului
7. Managementul echipei de proiect
8. Managementul comunicarii in cadrul proiectului
9. Managementul calitatii proiectului

 

Beneficii
 

  • Cursul se va finaliza cu Certificat de Absolvire eliberat de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei , Cercetării şi Inovării.
  • Cursantii vor invata sa anticipeze sau sa prevada cat mai multe dintre pericolele si problemele implicate si de a planifica, organiza si controla activitatile astfel incat proiectele sa fie finalizate cu succes.

 

Trainer

 

CRISTIAN DOGAR

  • experienta 10 ani in managementul proiectelor finantate din fonduri nationale, internationale si fonduri private si implementarea acestora.
  • trainer acreditat Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei , Cercetării şi Inovării.

 

Taxa de participare


Taxa de participare este de 900 lei/participant. Taxa de participare acopera costurile cu desfasurarea cursului, examinarea, costurile cu formatorii, materialele, suportul de curs. pentru mai multe persoane inscrise de la acelasi firma se acorda reduceri intre 5 si 15%.

 

Conditii de inscriere
 

1. Studii superioare demonstrate cu diploma/adeverinta
2. Copie dupa BI/CI, copie act studii, copie cerificat de casatorie (unde este schimbare de nume), fisa de inscriere completata.

 

  descarca fisa de inscriere (~ 25 kB)                    contact IC Consulting